Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
06 Oct 2013
The VCOA Forum is open for non-member participation! You do not need to be a paid VCOA member to post and respond to forum threads.
Read More...
  • Page:
  • 1

TOPIC: Question AC

AC 4 years 2 months ago #844

  • jlobre
  • jlobre's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
My 2006 model S40 2.4i has had on-going AC problems. The last episode was a leaking evaporator -- very $$ to fix. Now after 2 years from that my AC fails when the car has been sitting in hot sun. But then works. Seems like it could be low again on the working fluid. Any one having this or other AC problems with this model?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re: AC 4 years 2 months ago #845

  • jlobre
  • jlobre's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
Research indicates that these symptoms indicate a clutch problem in the compressor. Usually fixed at mileage such as mine (72K) with a new compressor. More $$. I may have answered my own question.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re: AC 4 years 2 months ago #851

  • Dannenberg1
  • Dannenberg1's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
Had the same problem with my 2000 V70. Dealer wanted to replace both compressor and evaporator. They found evaporator was leaking. I replaced that first and it fixed the problem. Compressor shuts down when it senses low refrigerant.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.204 seconds